Vond be a közönséget!

Fogj egy könyvet!

2013/03/05. - írta: Bernschütz

Az előző posztban arról volt szó, milyen online forrásokat  nézzen át  egy marketing, média és kereskedelmi szakos hallgató. Most az "offline" forrásszerzésről, könyvtározásról beszélünk.NewYorkPublicLibrary.jpg

A könyvtározás nemcsak azért fontos, mert minden olvasó a hivatkozás megtekintésével kezdi az értékelést, hanem mert a témában senki nem lehet olyan jártas, hogy ne kelljen belenézni egy-két offline (könyv, periodika), és online irodalomba! Ha csak egy-két kötelező olvasmány van felsorolva hátul, az sokat árul el a szakdolgozatról, s a szerző alaposságáról. Hidd el az opponens, bíráló, olvasó rögtön hátralapoz.

 Inkább minden egyes olyan szót, vagy definíciót, modellt, rövidítést  hivatkozzatok le, amelyet ugyan kívülről tudtok, de nem saját. Ez a tisztelet jele. Például nem szerencsés olyat írni, hogy „kutatások szerint” mert ugye rögtön ott a kérdés, milyen kutatások szerint is? Tehát utána kell nézni, elsősorban online oldalról, hogy hol találkoztatok már ezzel a kutatással, hol találnátok hozzá pontosabb forrást.

 A keresésénél ajánlom, hogy keresd fel online a könyvtár adatbázisokat (EBSCO, ISI Emerging markets), és a katalógus menüpontokat. Sőt, a Phd disszertációk, TDK dolgozatok, szakdolgozatok is fent vannak, azokon keresztül is keresgélhetsz!

Egyáltalán meg lehet nézni, hogyan is néz ki egy komolyabb dolgozat, de emellett megtudhatod: Vajon az én témámban írtak –e már ilyet?

 Ahol rátalálhatsz a szakirodalomra:)

MOKKA

  • www.mokka.hu országos könyvtáradatbázis. vidéki könyvtárak is fel vannak tűntetve, az ottani eredmények is megjelennek.

BCE könyvtár:

ELTE

OMIKK - Műszaki könyvtár

 FSZEK.hu

  • Szabó Ervint azoknak ajánlom, kik kutatást végeznek, mert nagyobb esélye van arra a hallgatónak, h bent legyen a könyv, mert -talán- kevésbé kapós.

 

Esetleg scholar.google.com -n a könyvek online változatának bizonyos oldallapjait  le is tudod tölteni!

A hivatkozások mikéntjéről előző jegyzetben olvashatsz!

Jó munkát és Pszt! :)

Címkék: könyvtár
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr215118299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása