Vond be a közönséget!

Vonjuk be a hallgatókat! Elmélkedjenek, játsszanak :)

2014/09/26. - írta: Bernschütz

milka2.jpgMost olyan módszert, esetet mutatok be, ami nem egy hanem két játékot tartalmaz. Szeretek órákon, szemináriumokon improvizálni, annak megfelelően, milyen társaság jött össze, vagy mi a tantárgy. Mester szakon, levelezőn oktatom Integrált marketingkommunikáció tantárgyat. Szép, hosszú elméleti felvezetés közepén látom, hogy a közönség jóformán bambul, alszik. De épp csak most tértem volna, a legfontosabb mondandómhoz, ha ez nem marad meg bennük, akkor az egésznek lőttek.

Módszer:

1. kör

Van egy régi játékom, amit a hallgatók mindig szívesen vesznek, mert ebben sokat véleményezhetnek, kreatívoskodhatnak, tárgyalhatnak. Ez pedig a találjatok ki ALTERNATÍV MARKETINGeszközt, felületet! Olyan hirdetési felületet kérek egy-egy csoporttól, amivel még eddig nem találkoztak és milyen jó lenne, ha lenne.

milka.jpgMivel IMK-ban a tantárgyban is a márka insight a legelső és a kreatív ötlet (tehát elméleti anyag csöpögtetés), így előre megbeszéltünk egy márkát (ebben az esetben MILKA), amire ők hoznak egy kreatív eszközt.

Ismét rettentő jó ötletek születtek! Kávéspohár alja, tehenes BKV szék, formázott cipőtalp :)

2. kör

Közben az jutott eszembe, hogy ennél még jobban involválhatnám őket az IMK elsajátításba. Bemutatták mindhárom művet, majd közösen felrajzoltunk 3-4 alapÉRTÉKET, INSIGHT-t, amit a MILKA-hoz tudnak kapcsolni.Tehát megszületett a márka alapkoncepciója, amit szeretne magáról a márka eljuttatni, mint egy kis menedzsment, aztán kértem, hogy cseréljenek alternatív eszközöket, vegyenek elő olyat amivel a másik csoport dolgozott és ENNEK értelmében tárgyalják újra az előbb bemutatott alternatív eszközöket.

 

OUTPUT:

látjátok a gyönyörű végleges terveket? Megbeszéltük, hogy melyik lehet teljesen IMK elvekhez illeszteni, átgondolták a márkaértékeket, bevontak kreatív tervezésbe saját ötleteket! Meg tudtuk közösen beszélni, hogy az előbb felvázolt ötlet miért felelt meg, és miért nem... Láttuk, milyen nehéz is egyvalamiről közösen kommunikálni...És a hallgatók rettentően élvezték. :)

Lényeg: bátran nyúljunk hozzá a játékokhoz, mindenből lehet jobbat varázsolni!

Oktassunk élvezetesen! Továbbadom, hogy neked is legyen öröm!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr676734035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása