Vond be a közönséget!

Kísérletezz! Gyakorlat kommunikáció, pletyka oktatásához

2014/10/15. - írta: Bernschütz

pletyka.jpgMost nem saját, hanem meghívott előadóm, Gaál Melinda gyakorlatát mutatom be, aki PR és lobby órámra jött el és a Belső PR témakört mutatta be. Egy kísérlettel élt, bár Ő gyakorlatnak mondta :)

 

Módszer:

Az első személy kap egy papíron (lásd kép) egy mondatot, itt munkahelyi gondokkal kapcsolatos pletykát olvasott a hallgató. És a feladata az az, hogy miután elolvasta, tegye le a papírt és adja át, miről olvasott a mellette lévőnek, minél pontosabban. És a második is adja tovább. Minél több olyan momentumot adjanak át, amire emlékeznek. Kiscsoporttal bemutatni a legjobb.

Output:

Ahogy olvassátok azért ez egy elég kacifántos mondat. Olyan életszerű, többszereplős, hasonló nevek (Pali, Bali), mint sokszor mikor pletykálkodunk, beszélünk, és nem is kérdezünk vissza, félrehalljuk, és adjuk tovább. Emiatt is nagyszerű eme példamondat.

Nálunk kb. 15 fő volt. A végén természetesen csak egy tőmondat maradt meg:

"Tibi, mert nem kapott Túró rudit, leugrott."

Mikor kimondta ezt az utolsó hallgató, az első hirtelen felkapta fejét: Micsoda? És kerestük közösen vissza, hogy hol kopott meg az információ. Ti is keressétek vissza! Hol értették félre, Balit és Palit, és hol öltük meg Tibit, mikor Gábor volt a mondat alanya!! Hallgatók vagy más közönség előtt nagyon szépen be lehet mutatni a mindennapi kommunikációs félreértelmezéseket. Tanulságos kísérlet volt. Köszönjük!

Oktassunk élvezetesen! Továbbadom, hogy neked is legyen öröm!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr536795349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása